Nyheter

 

2020-12-12 TEST
2019-12-06 Int Champ Qi Bo from Town-House*DE och Tazzamore's Moêt et Chandon (Bubblan) har fått två ljuvliga bebisar. En blå flicka och en lila flicka. Båda är under utvärdering dvs. kan inte tingas förrän jag bestämt mig för om någon ska stanna hos oss.
2019-11-10 Int Champ Just a Gigolo from Town-House*DE och Tazzamore's Sweet as Candy har fått en blå flicka och en blå pojke.
2019-02-07 Bohemia och Qi Bo har blivit föräldrar till 1 vit pojke, 1 blå pojke och 1 blå flicka.
2018-12-19 Jag tror att vår flickaBohemia väntar småttingar med Qi Bo :D
2018-10-21

Nu har vår nya engelska flicka kommit hit. Jag hämtade henne i Birmingham. Hon är så ljuv och vacker. THANKS to Andrew och Colléen for entrusting me this lovely girl. I promise to take really good care of her.

2018-07-17

Sheona och Qi Bo blev föräldrar till 3 lila flickor och två pojkar. En lila och en blå.

2018-06-29

Bohemia och Gigolo fick idag 2 kappflickor (blå) och en blå pojke.

2018-06-18

Pandora och Qi Bo har fått 2 blå pojkar och en blå flicka.

2018-06-13

Shakira och Qi Bo fick idag 4 blå bebisar. Två pojkar och två flickor.

2018-05-13 Efter år av väntan (även om det blev EN kull i höstas/vintras) så ser det ut som att det äntligen är kullar på gång. Till och med Gigolo verkar ha fattat galoppen och han har de senaste veckorna parat både vår vita flicka, Bohemia, som väntar ungar, samt en blå flicka från Ker Bihan på besök (nu i helgen).
2017-10-07 Tazzamore's Sheona Isobel har fått fyra stora killar, 3 lila och en blå. Pappa är GIC S*Applecat Valentine.
2017-01-05 Har hämtat hem min nya fantastiskt vackra lila pojke från Köln, Qi Bo from Town-House. Han är så fin att hjärtat hoppar över flera slag när jag tittar på honom. Tack till Thomas och Adam. Ni är helt otroligt genersa som låtit mig få köpa den här killen.

2016-02-22

2015-12-12

Idag kom jag hem med min nya efterlängtade blivande avelshane Just a Gigolo from Town-House. Han är en härlig blå kille med en fantastisk stamtavla. Det känns som en stor ära att ha fått förtroendet att få honom till min uppfödning.

Vår fina pojke Tyson vom Hettenberg dog idag. Mycket sorgligt och mycket oväntat.

2015-11-30 Sheona och Pen Tom's Alvaro fick 3 lila flickor, två lila pojkar och en blå pojke.
2015-07-05 Shakira Von den Gremlins och Tyson vom Hettenberg fick en kull med två flickor och två pojkar. Alla var blå. En av flickorna, Pandora, stannar hos oss.
2014-11-13 Tazzamore's Cupcake har fått en kull med tre bebisar. 1 blå hane, 1 vit hona och en lilasköldpaddspotted hona. Pappa till kullen är WCH IceCube of Tommy's Town-House, hemmahörande i Köln, Tyskland. Den vita honan SnowFlake stannar hos oss.
2014-07-24 Lovelia och Tyson har fått en oplanerad kull med 5 bebisar.
2014-04-20 Lovelia och Tyson har fått en lila pojke. Han vägde 112 g vid födseln den 2 april och väger nu, vid 2,5 veckors ålder, 425 g. Han är väldigt kraftig och rund. Det skall bli spännande att se hur han utvecklas.
2013-11-30

Jag har haft problem med att uppdatera min hemsida en längre tid. Nu har dock sonen Henrik visat hur jag skall göra.

Efter att ha drabbats av en smitta bland mina britter så tvingdes jag tidigare under året att omplacera alla mina katter om jag ville fortsätta med min uppfödning. Katterna blir aldrig fria från sin smitta men lever bra som familjekatter. Problemen uppstår egentligen först när man har kattungar.

Alla bor nu i nya fina hem och är älskade sällskapskatter. Quantum, Zach och Rosie bor bara någon mil bort, är friska och mår jättefinf. Spirea, som blev värst sjuk, bor hos en härlig barnfamilj uppe i Kramfors och är också hon frisk. Michelle bor i Uppsala och Sunny i Sundbyberg. Karline hittade ett nytt hem hos Maria och Thord i Eskilstuna. Avalon lever livets glada dagar i Faringe hos Pertti med fru.Bäst av allt är att jag till slut hittade ett hem till Iselin i Uppsala där hon trivs och hon visar detta genom att hon har slutat kissa på golvet.

Den enda katten jag har kvar är den flicka som blev efter Quantum och Spirea. Hon testades ingående och blev friskförklarad. Hon levde isolerat hos min dotter tills alla hade flyttat. Jag är så otroligt lycklig över henne.

I början av augusti flög jag ner till Köln och hämtade hem en lila pojke, Tyson vom Hettenberg, och en ljuvlig blå flicka, Shakira von den Gremlins. Mitt allra varmaste TACK till Thomas Berndt i Köln som hjälpte mig med allt. Han är en fantastisk uppfödare och vän. Så nu har jag bara ungkatter i huset. Cupcake som bor på foder hos Lena och Bengt har varit och hälsat på Kias vita pojke från Berlin men det är osäkert om det blir några bebisar. Tiden får utvisa...

Under 2014 hoppas jag på nya härliga och vackra brittbebisar efter dessa tre (fyra med Cupcake).

Sist men inte "minst" bor här en prickig, bedövande vacker bengalpojke som kallas Aros, till vardags. Han har verkligen fått fart på britterna och de har jättekul ihop. Utom Lovelia som blir mest irriterad på honom.

Spirea inspekterar ägorna hemma i Kramfors. MIG ger sig ingen på;D

 

2012-11-08 Quantum och Sundance har fått 3 kattungar, en blå pojke, en svart flicka och en blåsköldpadda.
2012-11-01 Quantum of Love of Tommy's Town-House, (N)Crispy Silver Iselin, Karline von Mullemiez och S*Tazzamore's Michelle är scannade för HCM med resultatet Normal.
2012-06-18 Michelles kull född. Det blev två blå flickor, en svarttabby flicka, en blåtabby flicka och en svart pojke.
2012-05-20 Iselins kull född. Slutsumman blev en svartsmoke pojke.
2012-02-20

Hämtade hem min nya hane Quantum of Love of Tommy's Town-House, från Köln i Tyskland. Jag hoppas mycket på den här pojken. Framförallt har han de kvalitéer jag efterlyser. Ögonfärgen, pälsen och storleken. Han är 4 månader och väger redan över 3,5 kg! Thomas, Vielen Dank, dass ich ihn kaufen. Quantum ist ein wunderbarer junge!!

2011-12-29 Agnes, numera kallad Tassa, har fått ett nytt hem hos Sirkka-Liisas bror Pertti (och Kicki). Jag känner mig helt trygg med att hon får ett liv som en prinsessa där borta i Faringe. Tack snälla Ni som tar er ann den lilla tjejen ;D
2011-11-26 S*British Dream's Sundance och Tazzamore's Prins Avalon har fått sin kull. Det blev fyra gossar. Den chokladfärgade killen är skrattretande lik sin far om man bortser från spökmönstret. Alla fyra pojkarna ser riktigt fina ut.
2011-09-26

 

Gallerisidorna är uppdaterade så nu finns alla kullar med där.

Se även planer. Ni vet hur det är med planer....men man kan ju alltid hålla tummarna....

 

2011-05-21

Michelle och Eros kull föddes idag, 3 flickor och 2 pojkar. Detta blir Eros sista, postuma, kull, då han så sorgligt och oväntat dog för snart 2 månader sedan. Louise har äntligen fått svar på obduktionen och den visar inga ärftliga sjukdomar som orsak till hans plötsliga död, vilket är en stor lättnad först och främst för Louise, men även för mig då Michelle väntade hans kull och de som köpt någon av Eros tidigare avkommor.

 

2011-05-08

Lilla Honey har varit på sin första utställning och det gick förvånansvärt bra, med tanke på hur blyg hon varit som liten. Hon fick sitt EX 1. Karline blev Domarens Bästa och vann sedan även Bästa Hona titeln. Jätteroligt och kanske lite oväntat. När bästa vuxen skulle utses fick hon 2 av 5 röster mot min favoritlånghårsbritt. Han är enorm och jättevacker, så det kändes smickrande att hon ändå fick två röster. Iselins dotter Fighting Hope ns 22 (pappa är Benny hos S*Palace & Main's) blev också Domarens Bästa men förlorade Bästa ungdjurstiteln mot Susannas ruggigt snygga svarta flicka Christine. Grattis Susanna, du vet att jag gillar din fina tös, hon är bara KANON!!!

Med på utställningen var även Karlines båda döttrar, Katilina, lilapadda och Idun, choklad. Jättefina båda två, tycker jag. Men jag är ju partisk =D De fick iaf fina rosetter allesammans =D !!!

 

2011-03-22 Lilla Honey ska flytta hem igen. Så nu får hon väl gå här hemma och skrota. Problemet är bara att hon är så rädd för mina andra tanter, särskilt Karline.
2010-11-14

Nya bilder på Karlines kull Se kattungar

2010-10-21

Nya bilder + bildspel på söta Filippa. Jag var lite tveksam först till den här kullens temperament när de var riktigt små (pga mormor Fanny) men har helt fått revidera min uppfattning. Jag märkte redan vid ca 8 veckor att jag haft hjärnspöken om den saken. Jag har fått mail från de nya ägarna till Melba och Lobo och de är jättenöjda med båda två. Det har gått över all förväntan. Filippa har utvecklats till en framåt, busig, kelig och jättemysig kattflicka. Hon spinner som på beställning när man tar i henne. Man ska visst inte ha så förutfattade meningar =D

Fanny valde jag dock ändå att kastrera. Hennes ungar har också fått bra temperament, men hon har varit mycket svår när hon haft ungar för hon har inte låtit mig röra dem. Men visst tog det emot att kastrera en så himla snygg avelskatt. Nu behöver jag inte gräma mig mer över det här för vid kastreringen upptäckte Per (min vet) att hennes livmoder inte var okey. Förmodligen sviter efter någon inflammation jag inte märkt av. Han sa att hon aldrig mer kunnat få en kull ändå. Nu bor hon, min vackra speciella flicka, hos min son Henrik och trivs betydligt bättre där än här. Det är lugnare med EN kattkompis än hos de griniga tanterna med ungar, i Läby.

2010-10-17

 

Karline fick sin andra kull under viss dramatik, två chokladflickor och en lilamönstrad flicka . Karline födde de två första utan problem men nr 3 fastnade (och dog visade det sig senare). Tack vare min underbara veterinär som tog emot oss på söndag eftermiddag, så lyckades ialla fall den sista chokladtjejen räddas till livet. Bilder kommer senare.

2010-09-19

 

Bilder på Iselins bebisar. Ska ta nya i helgen.

2010-09-19 Bilder på Celéstine och Sunny på Våra katter-sidan. Tyvärr inga nya men det kommer.
2010-09-06 Nya bilder på Avalons sida
2010-08-28 Iselins bebisar föddes för tidigt men nu finns de att skåda på kattungesidan. Jag kan andas ut....åtminstone för ett tag!
2010-08-16 Nytt bildspel på Katilina, utlagt på Youtube http://www.youtube.com/watch?v=wVJiHY29hLA
2010-07-21 Foton på kattungesidan på Michelles och Duffys ungar.
2010-07-15 ÄNTLIGEN!!! Iselin och Benny väntar ungar och de beräknas komma omkring 25 augusti.
2010-07-09 Tazzamore's Michelle och S*Javeliner's Mac Duff har fått tre fina bebisar. Två flickor, svartsköldpaddspotted och blåsköldpaddspotted samt en blåspotted pojke.
2010-06-11

I tisdags föddes Karlines flickor. Karline är en fantastiskt duktig mamma nu när hon förstått vad det är hon har i sin bolåda. Flickorna är ljuvliga och det ska bli så spännande att se hur de utvecklas.

 

2010-05-30

Geronimo ställdes ut för första och enda gången här i Sverige. Det var på SNRF:s utställning i Uppsala och han klarade sig fint. Fick sitt EX 1, blev uttagen som Domarens Bästa och blev Bästa Ungdjur 3-6 månader. Trevligt med tanke på att han ska flytta så långt bort. Sedan får man ju bara hoppas att han fortsätter att utvecklas positivt så han blir en god representant för den brittiska rasen.

Jag åkte till Uppsala ikväll med Geronimo. I morgon åker han i sällskap med den ryska domaren Marina Litvina till Moskva där han får träffa sin nya ägare Elena Borisova http://www.talamascat.ru/ Därifrån reser de sedan vidare 60 mil österut till Ulyanovsk, där Elena bor.

Jag önskar dem lycka till!

 

2010-05-27

Doggelito är nykastrerad och sköter sig nu utmärkt. Skönt att slippa skura badrummet varje dag...

2010-03-22 Ny film upplagd på Fannys kattungar Gå via FILM-knappen på menyn eller via länk vid Geronimos bild på första sidan. Jag lyckades inte klura ut hur man lägger upp den direkt på hemsidan så tills vidare ligger den på YouTube.
2010-02-25

 

Jag är sedan 2010-02-25 medlem i Sveriges Nya Raskattförening (WCF), som jag var medlem i när jag för drygt 30 år sedan skaffade min första chinchillaperser. Det känns väldigt bra att ha hittat "hem"igen och jag vet att jag kommer att känna mig välkommen där. De uppfödarvänner jag fått inom Sverak hoppas jag att jag kommer att ha fortsatt god kontakt med ;-)

 

2010-02-23

För en vecka sedan hade vi brand i vårt hus. Nu slutade det bra, tack vara en snabbtänkt äkta man och goda vänner som efter 30 år i huset utan brandsläckare hjälpt oss få en i slutet av januari. Annars hade det nog slutat riktigt illa.

Allt man lärt sig om hur man ska agera vid brand var som bortblåst och jag irrade omkring på en becksvart och rökfylld övervåning i panikartad jakt efter katterna. Framförallt efter kattungarna, som jag flyttat ut ur rummet där det brann, två dagar tidigare. Michelle som räddades av en rökdykare blev så skräckslagen att hon vägrade komma in på ett dygn. Till slut fick jag fånga in henne från rastgården då hon dessutom vägrade äta. Lilla stackaren skakade av skräck "Var är den där svartklädda läskiga typen??"

Nåja, nu är huset snart färdigsanerat och det mesta börjar återgå till det vanliga, även om det kommer att ta tid att få ordning på de brand- och rökskadade rummen. Alla katter mår fint igen och jag har fått igång en ny dator (den gamla har lämnat in). Uppdateringar med foton av Fannys ljuvliga pojkar kommer inom kort.

Alla Ni som ännu inte skaffat brandsläckare - GÖR DET SNARAST! Ni anar inte hur snabbt en brand utvecklas. Det är riktigt skrämmande - tro mig! Den kan betyda skillnaden mellan att ha ett något brandskadat hem att återvända till eller att se sitt hem nerbrunnet till grunden.

 

2010-02-04

 

Michelle var på sin första utställning i Örebro den 30/1 och blev NOM.

Även Häxans dotter och Dogges syster Mistral, som ställdes ut av Mari och Per, blev NOM. Grattis, gumman! Du är en pudding!

 

2010-02-02 Zach HCM-scannades normal idag och jag sjöng hela vägen hem. Med tanke på hans avkommor var det så otroligt skönt att få veta att han fortfarande har en friskt och fint hjärta vid snart 7,5 års ålder. Tack Anna Tidholm för det glädjebeskedet!!
2010-01-06

Alla stamtavlar finns på plats.

Michelle och Doggelito har fått egna sidor.

Det finns uppdateringar lite överallt, titlar, foton mm.

2009-12-24

 

Avalon blev pappa på självaste julafton, till fyra fina chokladbarn. 3 flickor och 1 pojke. För mer info besök Monicas hemsida S*Kungsängen's

 

2009-11-23 Avalon ska bli pappa ;-) Se planer
 

 

 

 

2009-11-05 Avalon, Michelle och Rosie är fritestade genetiskt föt PKD. Provsvaren kom idag.
2009-10-07

HCM-scannade Avalon, Karline och Fanny hos Anna Tidholm igår. Alla tre hade friska fina hjärtan och det var så skönt att höra för lite pirrigt är det allt, att vänta på resultatet.....Nu återstår att skicka iväg gentesten för PKD.

2009-09-04

Hennessy flyttade till Karlskoga idag. Även om det var mycket vemodigt att skiljas från honom, så känns det bra att veta att han får ett bra hem hos Lisbeth och Christer. De är precis rätt personer för honom och bor inte längre bort än att jag kan hälsa på när jag ändå är i Örebro. Att han kommer att bli omåttligt bortskämd och älskad är jag helt övertygad om. Och den kattpojken är lätt att älska!

2009-06-28

 

Avalon tog sin champion-titel i Uppsala på söndagen och blev NOM.

Karline tog sin champion-titel i Örebro för några veckor sedan.

 

2009-06-24

Både Oliver och Hennessy är nu kastrerade. Lugnet är återställt i huset ;-)

2009-06-22 Nya bilder på kattungarna Se Fannys kull
2009-05-10 Avalon tog sin IDP-championtitel och Karline fick sin "upprättelse" i form av ett intyg, där 8 internationella domare, efter oberoende färgbedömningar, intygade att Karline inte har ETT ENDA vitt pälshår på kroppen. Jag ler!
2009-05-03 Igår tog Karline sitt andra CAC och idag blev hon diskvalificerad när hon skulle ta sin championtitel, av en domare som ansåg att hon hade vit bikini och vitt på hakan...
2009-04-19 Fannys och Hennessys kull är född
2009-04-15 Iselin och Oliver kull är född
2009-04-10 Ny gallerisida med bilder på Kajsas och Puffs kull 080707 Se Galleri 11
2009-04-09 Nya bilder på Häxans kull drygt 5 veckor gamla. Se kattungar
2009-04-09 Karline tog sitt första CAC i Hallstahammar i helgen.
2009-03-23 Fanny och Hennessy väntar sin första kull tillsammans i mitten av v.17!
2009-02-15 Iselin och Oliver väntar sin första kull tillsammans i början av v.17!

2009-02-15

2009-02-14

 

Avalon blev Ex1 och NOM i Östervåla

Iselin fick sitt andra CACIB

Fanny fick CAC

2009-02-02

Provsvaren har kommit och Iselin, Oliver, Hennessy och Karline är nu genetiskt fritestade för PKD.

(Proverna är tagna av veterinär Per Eksell)

2009-01-31

Hennessy blev Champion i helgen i Örebro.

Iselin tog sitt första cert i championklass och blev BIV

Avalon blev Ex1 och NOM

2009-01-25 Galleri 9 och 10 är klara.
2009-01-10 Karline och Avalon har fått egna sidor Se Våra katter. Stamtavlor kan jag dessvärre inte sätta ut på hemsidan då vår scanner blivit utsatt för nedkissnings-sabotage =(
2009-01-02 Karline von Mullemiez har kommit till oss från Berlin. Karline är en vacker lilaspotted flicka på 8 månader. Hon väger redan 4,5 kg, så det var ingen liten kattunge som kom resande med uppfödaren Heidrun. Jag hoppas på riktigt fina bebisar med framförallt Avalon. Ännu är han dock alldeles för liten för så stora flickor. Så kanske Hennessy istället får prova lyckan. Det fattas bara PKD-testet på honom så är han dejt-redo.
2008-12-29 Hennessy, Rosie och Iselin har blivit testade för HCM med resultat Normal.
2008-10-26 Nya bilder på Kajsas pojke Avalon som nu äntligen flyttat hem till mig. Till sällskap har han sin bror Caspian som tyvärr haft trassel med förstoppning. Jag har en fantastisk veterinär som tror att Caspian ska bli helt frisk. Jag "vet" snart allt om hur man utfodrar en liten kattpojke med trasslig mage ;-)
2008-08-27 Nya bilder på Kajsas kull, nu 7 veckor.
2008-08-08
Uppdaterat:Våra katter samt att Oliver och Fanny har fått egna sidor!
2008-07-31 Bilder på Kajsas och Puffs (Aramis) kull Se kattungar
2008-07-29 Hennessy har tagit sina första två CAC på utställningen i Vallentuna 26-27/7.
2008-07-15 S*British Dream's Demi Moore har flyttat in! Tack Saija för en häftig kattfröken! Jag gillar damer med skinn på näsan ;-) Du vet att jag började vänta på henne redan första gången jag såg hennes mamma Agnes. Och nu är hon här! Jag kan inte se mig mätt på henne....och titta är allt jag får göra....för tillfället... *skratt*
2008-07-07 Kajsas och Puffs (Aramis) kull är född!
2008-06-22

Kull väntas efter S*Tazzamore's Brown Sugar(h) och Pazopp Aramis(a) Vecka 28

Se Kattungar

2008-05-11 Hennessy och Oliver (S*Kungsängen's Lord Glengoyne) har varit på IDP-utställning i Uppsala. Båda blev EX 1 och NOM och fick dessutom tävla mot varandra i Bäst i Ras, där Hennessy vann. Hennessy blev också Bästa Ungdjur 6-10 månader samt Bäst Av Alla Korthår Totalt. När det var dags för BIS fick han se sig slagen av en vacker Exotic. Men det var en mycket nöjd matte som tog med sig sina båda pojkar hem efter en intensiv dag...
2008-05-05 Nya bilder på Iselin's kull Se kattungar
2008-04-29 Häxans har fått sin kull. Det blev 1 choklad hane, 1 choklad 03 hane, 1 choklad hona och en svartsmoke hona. Bilder kommer....
2008-03-28

Äntligen har jag hittat en BRA maskin som jag kan ta bort alla noppor på kläderna med som Hennessy gjort sig skyldig till när han bökat runt i min famn. Den är suverän och rekommenderas varmt!!! Kan även användas på möbler!

Läs även om deras luftrenare som effektivt tar bort ettrig kattkisslukt!

Se leverantörens hemsida: Sprouting Health
2008-03-21 Nya bebisar på gång v.14 och v.17 Kattungar
2008-03-18 Zach är nu kastrerad.
2008-03-05 S*Kungsängen's Lord Glengoyle har flyttat in i vårt hus och i våra hjärtan...
2007-12-29 Bilder på Zach's och Rosie's kull hos S*Kungsängens
2007-12-17 Ny sida i galleriet på Rosie's och Zach's kull Se Galleri 8
2007-11-30

Ker Bihan Hennessy har flyttat hem till oss nu.

Hennessys sida Fannys sida