Om oss...

Jag heter Marianne Johansson och bor med min man Lars i Läby, ett litet samhälle ca. 3 mil norr om Uppsala.

Jag bedriver uppfödning av brittiskt korthår sedan år 2004. Sedan år 2014 har jag uteslutande satsat på solida (omönstrade) blå, lila och vita britter. Jag har också valt att leta mig utanför vårt lands gränser i mitt sökande efter nya avelskatter.

Min främsta drivkraft är ett livslångt och genuint intresse för djur och natur i allmänhet och katter i synnerhet. Min målsättning är att föda upp så rastypiska britter som jag bara förmår. Att förbättra typ, ögonfärg, pälskvalité och pälsfärg är en stor utmaning och det får ta den tid det tar. Att britter är sunda och friska individer med ett bra temperament är något jag bara förväntar mig.

Jag och min man ägnar mycket tid åt kattungarna under deras uppväxttid hos oss. Det är det säkraste sättet att hjälpa dem växa upp till trygga och sociala vuxna britter.

Varje katt hos oss ses som en betydelsefull medlem i familjen!

 

Efter 43 år som lärare på Bälinge skola, en 1-5 skola strax utanför stan har jag fr.o.m. vårterminens början gått i pension. Jag har lärt känna väldigt många elever under de år som gått och arbetet med barn har jag aldrig tröttnat på. Trots detta ser jag nu fram emot att kunna ägna mig "på heltid" åt min favorithobby, brittiskt korthår.

 

Min första katt skaffade jag redan två veckor innan jag flyttade hemifrån som 18-åring. Det var en svart huskatt vid namn Bamse. Alla som på den tiden kom i kontakt med Bamse minns honom.Han var rätt "svår" i humöret, så att säga, och den enda som kunde handskas med honom var jag. Men vi kom desto bättre överens. Jag gick på Lärarhögskolan i Gävle och cyklade omkring med Bamse på axeln. Detta väckte en viss uppmärksamhet...
Min lille bror Sven-Erik tog så småningom över skötseln av Bamse och det gick bra.

Vår familj har under årens lopp haft ett antal huskatter, men eftersom vi bor nära en hårt trafikerad väg har vi numera insett att det endast fungerar med innekatter. Anledningen till att det blev just brittiskt korthår är att de stämmer så väl överens med min uppfattning om hur en katt "ska" se ut.
Men det där är ju förstås en ren smaksak....

Vår första britt, S*Coccolami's Zilver Zacharias, skaffade jag och Therése tillsammans 2003. Jag behöver väl inte nämna att han var underbarare än vi ens vågat drömma om. Som vi älskade den gossen!

Kort därefter kom hans mamma Asta (Canasta av Ulse) efter, och sedan har ytterligare ett antal britter tassat in i våra hjärtan.

Vi hoppas att alla som köper en kattunge från oss ska få uppleva den glädje som vi upplever varje dag tillsammans med våra små pälsklingar.

 

Bästa vänner
Therése och Zach våren 2003